De Panne heeft er tot nu toe een topzomer opzitten. Zowel de dag- en verblijfstoeristen, tweedeverblijvers als inwoners genoten van alles wat de kustgemeente te bieden heeft. De weermannen hebben bovendien meermaals aangeraden om naar de kust te gaan omdat je op het strand optimaal en op een aangename manier kan genieten van de zomerse temperaturen.

Toerisme De Panne organiseerde deze zomer reeds heel wat grote en kleine evenementen, en er staat nog veel op de planning. Zoals springdorp Bump, leuke muzikale optredens en Panima for kids! In september is er ieder weekend heel wat gepland met als absolute topper de internationale taptoe op de Markt. De zomer is in De Panne nog verre van gedaan.

Muzikale optredens
In de laatste weken van de zomervakantie kunnen zowel jong als oud concerten of optredens meepikken zoals het Panima concert ‘Smashdance’ (popmuziek) op vrijdag 24 augustus (Leopold I-esplanade, 20.00u-21.30u), de Dijk Marcheert (fanfare) op zondag 26 augustus (11.00u-13.00u) en het concert van Bruno Brel, die een homage brengt aan zijn oom Jacques Brel samen met eigen composities op vrijdag 31 augustus (Markt, 20.00u-21.15u).
Ook in september is er telkens een concert op zaterdag en de Dijk Marcheert op zondag, met uitzondering van zondag 23 september want dan vindt Taptoe plaats.

Toppers voor de kinderen: Panima for kids en Springdorp Bump
Panima for Kids is ondertussen een traditie geworden in De Panne. Op het Koning Albertplein is er Kinderdisco van 16.00u tot 18.30u op donderdag 23 augustus en op donderdag 30 augustus is het alle hens aan dek met de ‘Matroos Jens Show’ op de Leopold I-esplanade (16.00u-17.30u).

Op zaterdag 25 augustus kunnen de kinderen de hele namiddag nog eens e xtra hun hart ophalen tijdens ‘Bump’. Diezelfde dag zou normaal gezien ook ‘Kinderen toegelaten’, in samenwerking met Focus/WTV plaatsvinden, maar deze zomertournée werd buiten de wil van Toerisme De Panne afgeblazen. Om dit te compenseren doet Toerisme De Panne een extra inspanning voor het springdorp en zijn er een aantal extra springkastelen en kinderanimaties bijgeboekt. Bump vangt aan om 14.00u op de Zeedijk t.h.v. A. Depagelaan.

Vakantiegevoel ook in september
Internationale Taptoe Sedert enkele jaren worden er ook in de weekends van september heel wat activiteiten georganiseerd met als absolute topper de Internationale Taptoe op zondag 23 september (Markt, 15.00u-18.00u). Deze vierde editie van de Taptoe zorgt opnieuw voor een schitterend namiddagvullend programma met groepen uit binnen- en buitenland. Dit event is volledig gratis en toegankelijk voor iedereen. Op het programma staan onder andere Fiesta Percussion, OBK Rhenen (NL), Forum Hadriani (NL), La Royale Fanfare Communale de Huissignies, Wallace Pipe Band, El Fuerte… Niet te missen dus! Weekend Tweedeverblijvers

Ook het weekend van de tweedeverblijver is een grandioos succes. Deze vaste afspraak met de tweedeverblijver vindt dit jaar plaats op 15 en 16 september. Voor alle activiteiten dient op voorhand te worden ingeschreven.

De Panne 4 cars
Nieuw dit jaar is De Panne 4 cars. Land Rover Defenders en unieke Oldtimers palmen tijdens dit evenement de Leopold I-esplanade in. Zowel de Defenders en de Oldtimers gaan op toertocht maar je kan uiteraard gedurende de hele dag mooie en unieke (statische) wagens bewonderen. Een ‘Concours d’Elegance’ zal bovendien uitmaken welke wagen de mooiste is. Op het strand komt een 4x4 parcours én op de vloedlijn vindt de ‘Defender Beauty Contest’ plaats. Kinderen kunnen gratis meedoen met de ‘Arizona Grand Prix’ go-cart race, een mini-safari ondernemen met de elektrische versie van de terreinwagen of zich amuseren op het speeldorp met animatie. De afspraak voor dit én nog veel meer is op zaterdag 15 september (09.00u-19.00u).

De Panne, wandelparadijs September is ideaal om te wandelen. Uiteraard organiseert Toerisme De Panne het hele jaar door gegidste wandelingen, maar deze periode is wel ideaal om nog eens goed te ontspannen en je te laten fascineren door de natuur die zich volop voorbereidt op de herfst. Zo kan je bijvoorbeeld op ‘Herfstdwaaltocht op de grens van landen en seizoenen’ op zaterdag 15 september (09.30u) en op stap met de boswachter op zaterdag 29 september (14.00u).

Ontdek het volledige programma
Het volledige programma van de laatste weken van de zomervakantie en alle evenementen van september vind je in het ‘Zomerboekje’. Deze uitgave is gratis beschikbaar bij Toerisme De Panne (Zeelaan 21, 8660 De Panne).

Wil je daarbovenop op een luchtige manier op de hoogte blijven van alle toeristische weetjes, dan kan je de pagina van Toerisme De Panne liken op Facebook.